.

Profilprodukter

Ibland kan man använda profilprodukter för att profilera vår verksamhet och våra evenemang. Rätt använt bidrar profilprodukter till att stärka vårt varumärke.

För att spegla våra värderingar och vårt miljö- och hållbarhetsprogram  har vi ett hållbart profilproduktsortiment. Det innebär att produkterna är fria från PVC eller tillverkade av återvunna material.

.

Vi använder bara profilprodukter som fungerar både internt och externt och i så många olika sammanhang som möjligt.

Vi sätter bara Skånetrafikens logotyp på produkter som är hållbara både i sig själva och över tid. Vi är dessutom noga med att de profilprodukter som ska representera varumärket Skånetrafiken passar ihop med vår verksamhet och att de är till nytta och värde för mottagaren. I inga sammanhang vill vi förknippas med slit-och-släng.

Vi väljer alltid produkter med omsorg. De ska kunna stå för sig själva och uttrycka Skånetrafikens värderingar och personlighet – eller i alla fall inte tala emot dem.

Det finns många produkter av god kvalitet, som med lite kärlek kan förvandlas till trevliga gåvor. Vi utgår från vår färgpalett och anpassar både färg, utseende och eventuellt budskap utifrån sammanhanget.

Vi är återhållsamma med vår logotyp och låter den inte vara stor och uppseendeväckande. Människor vill sällan vara vandrande reklampelare.

Till större event kan specifika produkter behöva tas fram. Tänk då kvantitet, till exempel desinfektionsspray, karameller, choklad, reflexer och nyckelringar.

Vi väljer bara produkter som står för hållbarhet – i ordets vida betydelse.

Generella riktlinjer

  • Allt papper vi använder ska vara FSC-märkt.
  • Våra profilprodukter får inte innehålla någon form av PVC, även om den skulle vara återvunnen.
  • Produkter ska i första hand vara producerade i hållbara material. Istället för plast kan material i exempelvis sockerrörsfiber vara ett alternativ.

Ätbara profilprodukter

  • Profilgodis och andra ätbara profilprodukter ska vara helt fria från palmolja, även från certifierad palmolja. Detta gäller inte bara profilerat godis utan även sådant som köps in för att bjuda på.
  • Choklad ska vara fairtrade-märkt.
  • Vi köper bara in profilprodukter som är fria från allergenerna mjölk, gluten och nötter.

Vatten och vattenflaskor

Pet-flaskor är sällan hållbara eftersom de inte brukar återanvändas utan istället enbart genererar plastskräp.

Skånetrafiken vill aktivt agera för hållbarhet och har därför tagit beslutet att inte dela ut vatten på plastflaska. Istället delar vi ut profilerade flaskor i bra material, som i förväg fyllts på med vatten, och som mottagaren kan ha glädje av även längre fram.

I vår profilshop finns en sportflaska gjord av fibrer från sockerrör. Den är utmärkt att ha med på event om det finns möjlighet för besökarna att fylla på kranvatten i närheten. Vid event eller tillfällen där en tom flaska inte är ett alternativ finns tetraförpackningar med vatten att beställa i vår webbshop. De är inte profilerade, men bra att ha med om någon frågar efter vatten.


Webbshop

Våra profilprodukter finns i en webbshop som drivs av vår leverantör Felestad.

Till webbshopen